Politika privatnosti

Pristupni podatci/ Server Log Files

Pružatelj (odnosno njegov pružatelj internetskog prostora) prikuplja podatke o svakom pristupu web stranici (takozvani server log files). U pristupne podatke se ubraja: naziv pozvane web stranice, datoteka, datum i vrijeme pristupa, prenesena količina podataka, poruka o uspješnom pozivu, tip preglednika i inačica, operativni sustav korisnika, referrer URL-a (prethodno posjećena stranica), IP adresa i pružatelj koji postavlja upit. Pružatelj koristi informacije protokola samo za statističke analize u svrhu rada, sigurnosti i optimizacije web stranice. No, pružatelj zadržava pravo naknadne provjere informacija protokola ukoliko temeljem konkretnih dokaza postoji opravdana sumnja u nezakonito korištenje.

Postupanje s osobnim podatcima

Osobni podatci su informacije pomoću kojih je moguće odrediti osobu, dakle podatci koje se može povratno slijediti do određene osobe. U to se ubrajaju ime, e-mail adresa ili broj telefona. No, u osobne podatke ubrajaju se i podatci o sklonostima, hobijima, članstvima te podatci o tome koje web stranice je neka osoba pogledala. Pružatelj će osobne podatke prikupljati, koristiti i prosljeđivati trećim osobama samo ukoliko je to zakonski dozvoljeno ili ukoliko korisnik da svoje odobrenje za prikupljanje podataka.

Stupanje u kontakt

Prilikom stupanja u kontakt s pružateljem (npr. putem obrasca za kontakt ili e-mailom) biti će pohranjeni podatci o korisniku u svrhu obrade upita te za slučaj da se pojave povezana pitanja.

Newsletter

O nama i našim ponudama Vas obavještavamo putem newslettera. Ukoliko želite primati newsletter potrebna nam je Vaša važeća e-mail adresa te informacije temeljem kojih će nam biti dozvoljeno provjeriti jeste li vlasnik navedene e-mail adrese odnosno da li je vlasnik suglasan s primitkom newslettera. Ne prikupljaju se nikakvi drugi podatci. Navedeni podatci koristit će se samo za slanje newslettera i neće biti prosljeđivani trećim osobama. Vašom prijavom na newsletter pohranit ćemo Vašu IP adresu i datum prijave. Ovi pohranjeni podatci služit će kao dokaz u slučaju zloupotrebe e-mail adrese od strane treće osobe koja se bez znanja vlasnika prijavila za primitak newslettera. U svakom trenutku možete opozvati Vaše odobrenje za pohranjivanje podataka, e-mail adresu i korištenje u svrhu slanja newslettera. Opoziv možete izvršiti preko poveznice u samim newsletterima, na području Vašeg profila ili obaviješću poslanom na gore navedene mogućnosti za kontakt.

„Kolačići“ (Cookies)

Ukoliko korisnik pokrene prikazivanje web stranice, na njegovom računalu biti će pohranjen jedan ili više „kolačića“. „Kolačić“ je mala datoteka koja sadrži određeni niz znakova i koja jednoznačno identificira Vaš preglednik. Pružatelj pomoću „kolačića“ poboljšava komfor i kvalitetu svoje usluge, npr. time što se pohranjuju korisničke postavke. „Kolačići“ ne uzrokuju štetu na računalu i ne sadrže viruse. Također je moguće korištenje stranice bez „kolačića“. Korisnik u svom pregledniku može onemogućiti pohranjivanje „kolačića“, ograničiti pohranjivanje na određene web stranice ili može podesiti da bude obaviješten prije pohranjivanja „kolačića“. „Kolačiće“ u svakom trenutku možete obrisati s tvrdog diska Vašeg računala, i to preko funkcije za zaštitu podataka Vašeg preglednika. U tom bi slučaju mogle biti ograničene funkcije i jednostavnost uporabe stranice.

Google Analytics

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu tvrtke Google Inc. („Google“) za analizu web lokacija. Google Analytics koristi takozvane „kolačiće“, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na računalu korisnika i koje omogućuju analizu korištenja web stranice. Informacije o korištenju ove web stranice dobivene pomoću „kolačića“ Google u pravilu prenosi u na jedan server u SAD-u i tamo ih pohranjuje. U slučaju aktiviranja anonimizacije IP adrese na ovoj web stranici, Google će IP adresu korisnika prije toga skratiti unutar država članica Europske Unije ili u drugim zemljama potpisnicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna IP adresa šalje se na Google poslužitelj u SAD-u gdje se skraćuje. Na ovoj stranici aktivna je IP anonimizacija. Po nalogu vlasnika ove web stranice Google će ove informacije upotrebljavati za analizu korištenja ove web stranice od strane korisnika, za sastavljanje izvještaja o web aktivnostima te za pružanje ostalih usluga povezanih s posjetima web stranice i interneta u odnosu na vlasnika web stranice. IP adresa koju Vaš preglednik dostavi u okviru Google Analyticsa neće se povezivati s drugim podatcima Googlea. Korisnici mogu spriječiti pohranjivanje „kolačića“ odgovarajućom postavkom softvera Vašeg preglednika; no ova web stranica upozorava korisnike da u tom slučaju možda neće moći upotrebljavati sve funkcije ove web stranice u punom opsegu. Povrh toga, korisnici se mogu odjaviti od registriranja podataka dobivenih preko „kolačića“ vezano za Vaše korištenje web stranice (uklj. Vašu IP adresu) te obradu tih podataka od strane Googla na način da preuzmu i instaliraju browser-plugin dostupan na sljedećem linku: tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Opoziv, promjene, ispravak i ažuriranja

Korisnik ima pravo na zahtjev dobiti besplatne informacije o osobnim podatcima koji su o njemu pohranjeni. Uz to, korisnik ima pravo na ispravak netočnih podataka, blokiranje i brisanje njegovih osobnih podataka ukoliko ne postoji zakonska obveza pohranjivanja koja to onemogućuje.

Kontakt

Mobit d.o.o.
Ruđera Boškovića 43, Hrašćica
OIB: 27443607053
Tel: +385 42 712 777
E-mail: info@mobit.hr